Last van puistjes? Zo kom je ervan af

Blog Last van puistjes? Zo kom je ervan af

Niets is zo vervelend als puistjes. Ook al is het zo verleidelijk om eraan te zitten, dit kun je beter niet doen. Er zijn namelijk andere manieren om die akelige rode bultjes te voorkomen. Hoe? Dat lees je hieronder!

1 Kwasten schoonmaken

Wanneer je make-up gebruikt en dit aanbrengt met kwasten, is het belangrijk om deze kwasten regelmatig schoon te maken. Hiermee voorkom je dat je poriën verstopt raken, wat een boosdoener is voor puistjes. Als je dit niet doet, zullen de bacteriën van jouw gezicht achterblijven in de kwast. Wanneer je de volgende dag weer deze kwast gaat gebruiken, smeer je dus eigenlijk de bacteriën over je gezicht. Niet zo’n fijn idee.

2 Slapen

Als jouw lichaam niet voldoende uitrust in de nacht, ervaart het lichaam meer stress. En van stress krijg je puistjes. Probeer dus genoeg uit te rusten en voldoende te slapen in de nacht. 

3 Kussensloop schoonmaken

Het is belangrijk om regelmatig jouw kussensloop te vervangen. In de nacht hopen zich daar namelijk talloze bacteriën en vettigheden op. Dit zorgt er weer voor dat jij meer kans hebt op puistjes.

4 Niet te vaak je gezicht aanraken

Aan je handen zitten veel bacteriën. Als jij regelmatig met je handen aan je gezicht zit zonder de handen eerst te wassen, zullen veel van deze bacteriën terechtkomen op je gezicht. Het gevolg hiervan zijn weer die rot puistjes. Probeer dus zo min mogelijk je gezicht aan te raken.

Recente berichten