Met deze tips verlaag jij je vetpercentage

Blog Met deze tips verlaag jij je vetpercentage

Wanneer je graag je vetpercentage wil verlagen, is het belangrijk dat jouw spiermassa wordt behouden. Toch kan dit een lastige kwestie zijn. Want, hoe kun je het vetpercentage op een goede manier verlagen? Hieronder drie tips die jou helpen met het verlagen van het vetpercentage.

1 Planning

Als je het vetpercentage wil verlagen met behoud van spiermassa, is het belangrijk dat je gaandeweg gaat afvallen. Wanneer je ineens veel calorieën gaat inhouden, zul je ook spiermassa gaan verliezen. Daarom is het belangrijk om je aan een goede planning te houden en niet te gaan overhaasten.

2 Eiwitten

Zoals hierboven al is benoemd, bestaat de kans dat je ook spiermassa gaat verliezen. Bij het afvallen worden namelijk naast koolhydraten en vetten ook eiwitten verbrand. Wanneer je wil dat jouw spiermassa wordt behouden, moet je dus extra eiwitten gaan eten. Echter, betekent dat ook dat je minder koolhydraten moet eten; je moet natuurlijk minder calorieën gaan eten.

3 Minder suiker

Vaak denken mensen dat suiker slecht is vanwege de hoeveelheid calorieën. Dit is het slechtste nog niet, want in eiwitten en koolhydraten zitten ook calorieën. Suikers hebben geen goede werking op de hormonen, waardoor het verlagen van het vetpercentage in de war kan raken. Wanneer je suiker eet, verhoog je je bloedsuiker en uiteindelijk komt deze glucose in de bloedbaan terecht. Wanneer dit gebeurt, wordt er insuline aangemaakt. Insuline helpt ook bij het aanmaken van spiermassa, maar ook bij het aanmaken van vet. Pas daarom op met suikers in jouw eten.

Recente berichten