Zo voorkom én genees je blaren

Blog Zo voorkom én genees je blaren

Wanneer je nieuwe schoenen hebt gekocht, is het een kwestie van inlopen. Anders krijg je misschien wel blaren, wat behoorlijk jouw humeur kan bederven. Hieronder lees je hoe je blaren voorkomt.

1 Laat de blaar heel

Als je al een blaar hebt, probeer de blaar heel te laten. Wanneer je deze open prikt, is de kans op infecties groter. Je kunt een blarenpleister op de blaar plakken, of bij een opkomende blaar. Alleen als je echt niet meer verder kunt lopen door de blaar, kun je deze kapot prikken met een steriele blarenprikker. 

2 Draag wandelsokken

Om blaren te voorkomen, kun je het beste wandelsokken dragen. Deze zijn speciaal gemaakt om de vochtafvoer te reguleren, waardoor je voeten droog blijven. 

3 Extra paar sokken

Als je een lange dag voor de boeg hebt en je gauw last hebt van blaren, is het verstandig om een extra paar sokken mee te nemen. Vooral als het regent doe je hier goed aan: natte sokken veroorzaken namelijk blaren.

4 Inlopen

Als je net die nieuwe Dsquared heren schoenen hebt gescoord, is het belangrijk om deze goed in te lopen. Draag nieuwe schoenen ook nooit te strak, maar ook weer niet te los.

5 Niet insmeren

Sommige mensen smeren hun voeten in met vaseline. Wanneer je liever geen blaren wil, kun je dit beter niet gebruiken. Door vaseline smeer je de poriën van de huid dicht, waardoor jouw voeten niet meer kunnen ademen. Hierdoor is de kans groter op blaren.

Recente berichten